Mikrobiologie potravin a krmiv

ČSN P ISO/TS 21872-1 (56 0651)   -   HORIZONTÁLNÍ METODA PRŮKAZU POTENCIÁLNĚ ENTEROPATOGENNÍCH BAKTERIÍ RODU VIBRIO

Část 1: Průkaz Vibrio parahaemolyticus a Vibrio cholerae
a) Alkalizovaná peptonová voda s vyšším obsahem soli (ASPW)
M1887Alkaline Saline Peptone Water (ASPW)
b) Agar s thiosulfátem, citranem, žlučí a sacharosou (TCBS)
M189TCBS Agar
c) Agar s vyšším obsahem soli (SNA)
M950TN Agar
* Rozdíl ve složení - [norma: masový extrakt 5 g/l a pepton 3 g/l; HiMedia: enzymatický hydrolyzát kaseinu 10 g/l]
d) Činidlo k průkazu oxidázy
DD018Oxidase Discs (50 discs / vial)
nebo
GRM445N,N,N’,N’-Tetramethyl-p-phenylenediamine dihydrochloride
e) TSI agar s vysokým obsahem soli
M021ITriple Sugar Iron Agar
s přídavkem 9,0 g NaCl na 1000 ml půdy
f) Půda s vysokým obsahem soli k testovaní dekarboxylace L-ornithinu
M1223Ornithine Decarboxylase Broth
s přídavkem 10,0 g NaCl na 1000 ml půdy
g) Půda s vysokým obsahem soli k testovaní dekarboxylace L-lysinu
M376ILysine Decarboxylase Broth w/o Peptone
s přídavkem 10,0 g NaCl na 1000 ml půdy
h) Půda s vysokým obsahem soli k testovaní dihydrolázy argininu
M1644L-Arginine Dihydrolase Medium, Modified
s přídavkem 10,0 g NaCl na 1000 ml půdy
ch) Činidlo k průkazu b-galaktozidázy
DD008ONPG (50 discs / vl) On
nebo
RM582o-Nitrophenyl b-D-galactopyranoside
(Chemikálie k přípravě roztoku)
i) Půda s vysokým obsahem soli k testovaní indolu
M1339Tryptophan Medium
s přídavkem 5,0 g NaCl na 1000 ml půdy
- činidlo k průkazu indolu
R008Kovacs’ Indole Reagent
j) Peptonová voda s různým obsahem soli
M028Peptone Water (10 g/l Peptic digest)
s přídavkem 0, 20, 60, 80 nebo 100 g NaCl na 1000 ml půdy
Copyright © 2022, ČADERSKÝ-ENVITEK, spol. s r.o.