Mikrobiologie potravinového řetězce.
ČSN EN ISO 11290-2 (56 0093) - Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu Listeria monocytogenes a Listeria spp.
Tlumivá peptonová voda | |
---|---|
M614 | Buffered Peptone Water |
B.1) Neselektivní agar s tryptonem, sójovým peptonem a kvasničným extraktem (TSYEA) | |
M1214 | Tryptone Soya Yeast Extract Agar |
B.2) Agar pro listerie podle Ottavianiho a Agostiho (ALOA) | |
s přídavkem tří suplementů | |
FD214 | LP Enrichment Supplement 1 |
B.4) Agarová půda k testování pohyblivosti | |
M1215 | Listeria Motility Medium |
B.5) Agar s ovčí krví | |
M834A | Blood Agar Base No. 2 w/ 1.2% Agar |
s přídavkem defibrinované ovčí krve dle předpisu | |
B.8) Půda pro CAMP (Christie, Atkins, Munch-Petersen) test | |
M834A | Blood Agar Base No. 2 w/ 1.2% Agar |
B.9) Bujon k testování využívání cukrů (rhamnózy a xylózy) - základ půdy | |
M284D | Purple Broth Base |
cukry: | |
a) disky pro fermentační testy | |
DD010 | Rhamnose Rh |
DD014 | Xylose Xy |
b) chemikálie k přípravě roztoků | |
RM062 | L(+) Rhamnose monohydrate |
GRM111 | D(+)Xylose |
B.10) Činidla pro Voges-Proskauerovou (VP) reakci | |
M070F | Voges Proskauer Medium, Modified |
Chemikálie k přípravě roztoku | |
GRM1392 | 1-Naphthol |