Mléko a mléčné výrobky

ČSN EN ISO 6785 (56 0646)   -   PRŮKAZ BAKTERIÍ RODU SALMONELLA.

a) Tlumivá peptonová voda
M614Buffered Peptone Water
b) Půda podle Rappaporta a Vassiliadise (RVS bujon)
M1448Rappaport Vassiliadis Soyabean Meal Broth (RVSM)
c) Médium se seleničitanem sodným a cystinem
M025Fluid Selenite Cystine Medium (Selenite Cystine Broth) (Twin Pack)
d) První selektivní půda - agar s fenolovou červení a briliantovou zelení (dle Edela a Kampelmachera)
M971Brilliant Green Agar Base w/ Phosphates
e) Živný agar
M561ANutrient Agar, pH 7.0
f) Agar s glukosou, laktosou, sacharosou a citranem železitým (TSI)
g) Agar s močovinou (podle Christensena)
M112IUrea Agar Base (Christensen)
s přídavkem
FD048U40 Supplement (5 ml per vial)
h) Půda k testování dekarboxylace lysinu
M376 ILysine Decarboxylase Broth w/o Peptone
ch) Test ONPG
DD008ONPG (50 discs / vl) On
nebo
RM582o-Nitrophenyl b-D-galactopyranoside
i) Půda a reagencie pro Voges-Proskauerovu (VP) reakci
- roztok kreatinu (N-amidinosarkosinu)
GRM161Creatine monohydrate
(Chemikálie k přípravě roztoku)
- 1-naftol, roztok v etanolu
GRM3891-Naphthol, Hi-ARt
j) Půda s tryptonem a tryptofanem k průkazu indolu
M1339Tryptophan Medium
- činidlo pro průkaz indolu
R008Kovacs’ Indole Reagent
k) Polotuhý živný agar
M1191Semisolid Nutrient Agar
Copyright © 2022, ČADERSKÝ-ENVITEK, spol. s r.o.