Mikrobiologie potravin a krmiv
ČSN EN ISO 6887-5 (56 0102) - ÚPRAVA ANALYTICKÝCH VZORKŮ, PŘÍPRAVA VÝCHOZÍ SUSPENZE A DESETINÁSOBNÝCH ŘEDĚNÍ
a) Fyziologický roztok s peptonem | |
---|---|
M1500I | Tryptone Salt Broth |
b) Peptonový roztok | |
RM001 | Peptone, Bacteriological |
c) Fosfátový roztok | |
GRM249 | Potassium biphosphate, Hi-ARt |
(Chemikálie k přípravě roztoku) | |
d) Pufrovaná peptonová voda | |
M614 | Buffered Peptone Water |
e) Roztok citranu sodného | |
GRM1415 | tri-Sodium citrate dihydrate, Hi-ARt |
(Chemikálie k přípravě roztoku) | |
f) Roztok hydrogenfosforečnanu didraselného | |
GRM168 | Potassium phosphate dibasic anhydrous, Hi-ARt |
(Chemikálie k přípravě roztoku) | |
g) Pufrovaná peptonová voda s bromkresolovou červení | |
M614 | Buffered Peptone Water |
s přídavkem | |
I003 | Bromocresol Purple Indicator |